Eiland hoppen en nu in de stad
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Carolien
14 Januari 2010 | Peru, Arequipa
Dag lieve vriendjes en vriendinnetjes,
Wat lief alle berichtjes, heel leuk om het allemaal na te lezen.
Ben net aangekomen in het stadje Arequipa waar ik de komende dagen zal verblijven.
Pffff nu moet ik een update plaatsen maar weet niet waar ik moet beginnen, er is zoveel gebeurd in de afgelopen week sinds ik hier ben.
Nou ik heb eindelijk mn spullen terug en Stef ook. Was nog nooit zo blij geweest met mn backpack haha.
We zouden het eigenlijk vorige week woe.al krijgen,elke dag gingen we naar het vliegveld in Cuzco maar nee helaas. Ze beloofden ons dat het za.aan zou komen,maar wij gingen toen een toer doen,dus zondag om 6uur in de ochtend stonden we dan bij de desk,en eindelijk waren onze rugzakjes er.
Omdat we zonder spullen zaten in Cuzco,wilden we onszelf toch vermaken. We hebben in de mooie omgeving van Cuzco paard gereden. Dat had ik nog nooit gedaan in mn leven,dus dat werd spannend. Het ging eigenlijk heel goed,het was droog en mn paard liep rustig op de paden. Op een gegeven moment moesten we oversteken,er kwamen allemaal autos en ik wist echt niet hoe ik mn paard moest besturen(of hoe je dat noemt ik weet de paardentermen niet)uiteindeljk stopten we bij een mooi kodak moment en toen gingen we weer op onze paarden. En het ging ineens keihard hagelen,ja mensen ook hier is het koud! Ik had niet veel kleren aan en geen regenpak zoals de andere meiden. En de hagels deden heel pijn op mn hoofd, we bleven maar auw auw roepen met zn allen. Mn benen deden ook auwwwww. Onze paardenbegeleider had blijkbaar medelijden met me, en stond zijn bodywarmer af,die gebruikte ik als muts. Zo deed het iets minder pijn,maar nu had ik geen zicht meer haha,wat een rit.Achteraf kon ik er wel om lachen,de hele dag nog met natte kleren rond gelopen,leuk!
Dag erop wilden we naar de Macchu Piccu. Dit alles zonder camera,want mn lader etc lag in mn verloren baggage,heb een week lang zonder camera rond gelopen,voelde me wel naakt.Gelukkig mocht ik veel fotos met Jess haar camera maken.
Vroeg in de ochtend gingen we met een bus richting de Macchu Picchu.Nee heb geen trekking gedaan helaas.Hele enge busreis,werd er misselijk van. Savonds in een klein stadje overnacht en de volgende ochtend om 4 uur al in de rij voor de bus om er heen te gaan. Echt de tijden hier dat ik wakker word of ga slapen zijn niet normaal!
Eenmaal aangekomen, startte onze leuke gids David het verhaal en een paar uur later gingen Jess en ik de Wayna Picchu beklimmen. Dan heb je een mooi uitzicht op het geheel. En aangezien we geen trekking hadden gedaan,hadden we onszelf beloofd deze wel te beklimmen. Ik kon niet meer,het was zo zwaar. Maar om af te haken,nee dat wilde ik niet. Mn uithoudings vermogen is een stuk groter geworden hier in Peru. Eenmaal boven bezweet aangekomen,maken we wat fotos en kom ik gewoon een oud collega van mn eerste weekend baantje tegen, Bart van Dolfi, echt raar!! Had em jaren niet gezien en dan kom je elkaar tegen op zo´n plek,echt leuk.
Laat in de avond kwamen we weer terug in Cuzco,Jess en ik wilden nog drankje doen,aangezien we de hele week nog niet uit waren gegaan,Stef ging vroeg slapen. Na 1 drankje hadden we t ook weer gezien,veel te moe om te dansen.
Hebben nog een andere leuke toer gedaan naar de Sacred Valley,bezochten we kleine plaatsjes.We hadden een hele irritante gids,die echt dacht dat hij een meester was of zo. Hij deed veel te tof. Ik moest steeds om hem lachen. In de bus kwam hij naar me toe waarom ik moest lachen. En toen begon hij mij een verhaal te vertellen,zogenaamd heel spannend,maar ik wilde helemaal niet luisteren, ik moest heel erg mn lach inhouden. En toen brulde ik het uit in zn gezicht.Nou hij was meteen gepikeerd en draaide zich om haha arme man. Toen ik de bus uit ging moest ik hem passeren,ik zei gracias. Maar toen maakte hij een lompe opmerking over mn poncho,hij wilde gewoon wraak.
Na Cuzco werd het tijd voor iets anders.We gingen naar het Titicacameer. Hier wilden we 2 nachtjes slapen op 2 verschillende eilandjes. Na een lange busreis en boottocht kwamen we aan bij een eiland,waar een familie op ons wachtte,we liepen met haar mee naar boven,met al onze baggage pffffff.Zwaar! Maar wat hadden we een mooi uitzicht.Hier hadden we geen electriciteit en om 6 uur werd het donker,gingen we eten bij de familie en om 8 uur lagen we al in bed.De volgende ochtend gingen we naar het volgende eiland wat nog mooier bleek te zijn.Alleen wat bleek,je moest helemaal naar boven lopen via de trappen,iets van 500 treden. Ook met baggage,nou dit was helemaal zwaar. Het duurde iets van anderhalf uur voor we boven waren.
Eenmaal boven zaten we met een leuk stel in het huisje van het gezin. Ze vertelden ons dat er een strand was als we 40 min.zouden lopen. Ik heb nog geen zon en strand gezien, dus Jess en ik lopen met dat stel. Na anderhalf uur komen we eindelijk aan.We zijn de enigen op het strand,zo mooi aan het meer,echt een sprookje was het.Hier ben ik in slaap gevallen,en na 2 uur weer terug voor het donker zou worden.
Nadat we terug kwamen gingen we eten met gezin en toen vertelde de familie dat het strand 6 km verderop was. We hadden dus 12 km gelopen,en ze zeggen hier steeds, je bent er bijna, nou echt niet. Het was wel de moeite waard. Voor het eten vroegen we om koffie met melk. Twee uur later kregen we na het eten eindelijk onze koffie.Wat betekent,een glas warme melk,en dan krijg je er een zakje nescafe bij. Toen vertelde het hoofd van het gezin dat hij 25 min.had gelopen om een koe te vinden die hij kon melken voor onze koffie. Vet lief!!In nld is het gewoon,nee koffie is op, hier gaan ze gewoon een koe voor je melken,echt bijzonder hoe de families daar leven op het eiland.
Vandaag liep de busreis niet vlekkeloos,ze hadden verteld dat er een wc in de bus zou zitten,maar die was er niet.Jess moest nodig,maar dat kon niet,ze werd heel erg ziek.Ondertussen speelden ze er een Rambo film af in het spaans natuurlijk, bij een controle post kwamen er 4 politie mannen de bus in,iedereen overstuur.Jess misselijk en voor mij zat een gezin die de hele tijd naar me zaten te kijken en zelfs met me op de foto wilden,haha.
Nu aangekomen in Arequipa,bewaak ik de kamer en is Stef naar het ziekenhuis met Jess.
Oh volgens mij is dit een veel te lang verhaal. Voor de mensen die nog niet zijn afgehaakt, respect!
Tijd om te stoppen en slapen.
Veel liefs uit Arequipa
Wat lief alle berichtjes, heel leuk om het allemaal na te lezen.
Tijd om te stoppen en slapen.
Veel liefs uit Arequipa
14 Januari 2010 - 10:47
Caroline:
Haha, wat een avonturen meteen! Geniet in Arequipa en doe de groeten aan Juanita (de mummie)
x -
14 Januari 2010 - 14:47
Karin:
Hey Michael Haneke,
Zwervertje van me! Ben blij dat je spulletjes terecht zijn en dat je er niet meer bij loopt als Randolph en Mortimer :)
( We're back! )
Anyways, die busreizen in Zuid Amerika zijn kapot eng, ik was altijd zo bang dat ik niet eens durfde te slapen. Je hebt mensen met vliegangst, nou ik heb alleen maar bus-angst.
En je bent grappig hoor, ik zie t al voor me hoe je die gids in zijn gezicht hebt uitgelachen. Voortaan moet je je lach maar niet inhouden, maar gelijk lachen, dan proest je t niet uit en jou kennende heb je ook nog een uur last van na-weeën hahaha weet je nog bij Das Weisse Band?! Toen dat jochie zo nep verdronk, dat wij nou eigenlijk jij de enige was die lachte hahaha.
Nou Oha, ik mis t wel dat je geen mobiel mee hebt.
Laat even vaker een bericht achter en je prive mailtjes worden gewaardeerd, thanks babe.
Spreek je snel en pas goed op je hoofd met die hagelstenen, koop een helm ofzo.
Dikke kus, love
Oda Mae Brown -
14 Januari 2010 - 16:26
Janine:
Hola Caro(slash1) en Co.
Wat een verhaal haha! Ik zie al die situaties helemaal voor me :)
Fijn dat jullie bagage eindelijk terecht is.
En al heel wat gezien, Cusco,Machu Picchu,Lake Titicaca en nu in Arquipa.
De vaart zit er in dames. Lake titicaca is mooi he, echt super man dat jullie bij dat gezin konden blijven slapen!
Ga je nog naar de Nasca lines? Oohhh echt leuk allemaal!!!!
Have fun dames, ik wacht met spanning op het volgende verhaal!!
Besos
xxxx
Janine -
14 Januari 2010 - 16:58
Rob:
Yo Carlton!!! Wat een dokterstory...en er zat nog een echt dokterbezoek bij haha ;-)
Je maakt wel weer spannende dngen mee hoor. Heeft nog niemand in je lip gebeten? Wat grappig dat je Bart tegen kwam...what are the odds right? Cool dat je ons op de hoogte houdt, erg leuk om te lezen allemaal. Ik zal je binnenkort uitgebreid mailen met de avonturen die zich hier allemaal voltrekken haha
Sterkte en natuurlijk heel veel plezier daar!!
Ciao bi-atch :D -
14 Januari 2010 - 20:45
Faranak:
Chicaaa!! ¿Que tal? zo leuk en grappig je verhaal! alsof ik er zelf bij was. je bent er net n week en gelijk heb je weer van alles meegemaakt haha
dat je die man gewoon gebokt hebt hahaha
gelukkig is je bagage weer terecht! en je hebt al aardig wat dingen gedaan. Hoe is t met Jess afgelopen?
ik zal je binnenkort ff n privemailtje sturen. Hier gebeurt er niet zoveel bijzonders hoor.
keep us posted! xxx
15 Januari 2010 - 23:30
Chebie:
Leo!!!!!!!!!!!!!!!!
Zo leuk om je avonturen te lezen en je bent echt te grappig Menno van me.
Menno..lach es ff.
Karin en ik hebben net een hele lieve en mooie film gezien. Het boek Max en de Maximonsters is verfilmd (weet niet of je het boek kent?)
Karin zei net dat jij 'm vast gaat kopen en dat het echt een film voor jou is.
Werk nog steeds bij de thuiszorg en ik maak best grappige dingen mee.
Laatst was er een oude mannelijke bok die me wilde zoenen en toen zei ik: "nee, dat hoeft niet" hahaha. Vandaag was ik thuis bij een man en eeen vrouw en op een gegeven moment waren we met zn 3-en een bed aan het opmaken. Weet je hoe irritant?! En een hindoe vrouw vroeg aan me of ik hindoestaans begrijp en of ik Turks ben.
Karin en ik hebben vandaag chipolata-worsten gegeten. Het was wel aardig te eten maar ze stonken en Karin werd boos en zei dat ik haar eetlust verpestte, hahahaha.
En haar wasbak in de badkamer stinkt naar azijn. En nu is ze bang dat Jaymz het morgen gaat ruiken. Yeah, so? :)
Nou Car, hoop dat ik je een beetje aan het lachen heb gekregen, moest wel erg om jou lachen. Je maakt zieke en grappige dingen mee.
Heb je al een magneetje voor me gekocht???
Oke Curry hier Curry daar, ik ga nu stoppen want het begint op een dagboek te lijken..haha.
Tot gauw lieve Menno, we blijven mailen!
Menno, je schrijft niets over het eten. Waarom niet eigenlijk?
XXXX Chebie
16 Januari 2010 - 10:34
Aoleon:
Ja de film die ze bedoelt is:
Where The Wild Things Are van Spike Jonze. Echt zo lief en mooi! Ga het in Zuid Amerika kijken hoor,want tis echt een film v jou!
X Aoleon -
16 Januari 2010 - 14:20
Daphne:
Hoi Carolien!
Super dat je je spullen terug hebt! :)
Arequipa stad is zo anders dan de rest van Peru en modern. Vergeet niet om het 'Santa Catalina klooster' te bezoeken. Niet heel ver van Arequipa heb je de 'Colca Canyon' en kan je condors laag zien vliegen in 'Cruz del Condor' heel mooi en prachtig uitzicht!
Hoop dat het met Jess goed gaat en laat ze haar niks aansmeren in het ziekenhuis. Als ze last van haar maag heeft is kamille-thee erg goed('Manzanilla' in het Spaans).
Veel plezier!
Daphne. -
16 Januari 2010 - 20:51
Ekram:
Caro, wat een wereldreizigster ben jij!! Geweldige verhalen! Je hebt het paard vast heel goed bestuurd, haha. Blijf die mooie dingen doen. Kus -
18 Januari 2010 - 09:26
Soof:
Hola chicka!
Sounds good:D! NICEE!!
Lekker aan t chillen in Arequipa? Leuke stad he?! Plaza del Armas met al die palmbomen en restaurantjes met hun balkonnetjes in t zonnetje zo mooi!(smelt) Vergeet geen falafel te eten, (ik weet even niet meer hoe t barretje heet. Maar t is naast een marrokaans restaurant. Chil terrasje, de jugo fresco zijn egt very nice en de pannenkoekjes ook!
Ben nog steeds jaloers op je;)
Heb besloten om te stoppen met de pabo. Back to work met mn lieve kindjes:) en uitzoeken wat t dan wel is.
Have fun there! Arequipa rocks!
Chillse en de Misti is mooie, zware tocht wel, maar heel mooi om te beklimmen! Laat je alleen niet afroggelen qua prijzen!
Veel plezier!
Beso
Soof -
18 Januari 2010 - 17:52
Yercanik:
Heeeeeeee Caro,
meid ik ben blij dat het goed gaat met jullie en dat jullie bagage uiteindelijk toch boven water is gekomen,heeft wat geduurd maar het is er.
Maar wat een verhalen lees ik toch allemaal.Ik moet zo lachen hoe je het schrijft. dat je die gids zo hebt uitgelachen,hahahah. ik moet nu na een paar dagen weer lachen nu ik er weer aan denk. Maar jullie hebben het wel erg leuk denk ik. Ben jaloers op je. En je hebt lekker weer.Het is hier gewoon koud en vies weer. Maar begreep dat je ook naar huis had gebeld,leuk. Maar mail ons ook gewoon he.Ik wacht ook op persoonlijke mails.Ook dit is erg leuk hoor om te lezen.Hier alles oke. Heb nu avond en nachtdienst en verveel me. Ik zal je zo ook een lange mail schrijven.
Nou meid veel plezier en geniet en wees lief voor elkaar.
Dikke zoen Yer xxxxx -
23 Januari 2010 - 17:25
Julian:
tldr
Nee geintje! Leuke reis tot zo ver! Ik krijg echt zin om ook weer weg te gaan!
Eerst maar eens sparen...
:x
Groetjes en dikke kus!
Juul -
25 Januari 2010 - 19:24
Nora:
He Toet Toet!!!
Como estas chica? Lees dat je het erg naar je zin hebt, echt leuk!! Dit is nog maar het begin, hahaha, nog zoveel te beleven ;)
Wens jullie veel plezier, geniet and be safe.
Dikke kus, Nora -
26 Januari 2010 - 08:05
Jeannette:
Hey Topper,
leuk om je verhalen te lezen hoor.Fijn dat jullie bagage terecht is, hoef je er niet meer bij te lopen als een zwerver.Ach heb je dat ook eens ervaren, staat mooi op je CV haha.
Hoop dat je het naar je zin hebt daar, maar dat zal vast wel.
Hier in Harderwijk gaat het heeeeeeel goed, en ik hou je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
geniet lekker van alles!
liefs en knuffel Jeannette -
27 Januari 2010 - 15:25
Christa:
ahhahhaa zomaar een opmerking over je poncho hahhaa! reisze!
xxx