Argentina!!! - Reisverslag uit Cafayate, Argentinië van Carolien Eker - WaarBenJij.nu Argentina!!! - Reisverslag uit Cafayate, Argentinië van Carolien Eker - WaarBenJij.nu

Argentina!!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Carolien

27 April 2010 | Argentinië, Cafayate

Hola vrienden en vriendinnetjes,

Na mn laatste update uit Bolivia ben ik sinds een paar dagen in Argentinie.
Mijn haat liefde verhouding met Bolivia is geeindigd.....Liefde: Mooi land met geweldige natuur, grappige mensen, rare en bijzondere toers.
Haat: ze niet zo goed zijn voorbereid op toerisme, de bussen totaal niet comfortabel zijn, geen wc´s in 20 uur durende busreizen, kou, hoogteziekte,geen lekkere keuken en de mensen kunnen geen Engels, op zich goed voor mijn spaans ;) Na 3 weken werd het tijd voor een ander land, Argentinie!

Na het grote en vieze La Paz heb ik een mountainbike toer geboekt over de meest gevaarlijke
dodenweg. Op deze weg zijn veel mensen overleden en nog steeds gebeuren er dodelijke ongelukken.
Dat weerhield me niet om er aan mee te doen, ik heb het overleefd! We begonnen op 4600 m hoogte en dan steil naar beneden fietsen,erg spannend, ik kreeg hoofdpijn en had het ijskoud en dacht alleen maar, maak geen fouten. Na een uur, begon het echte werk, het meest gevaarlijke gedeelte. Toen werd het eigenlijk pas echt leuk. 65 km naar beneden gefietst in 3 uur. Was echt een grote kick!
Hierna ben ik naar een klein plaatsje gegaan Coroico, dag erop nam ik een bus naar
Rurrenabaque. Toen ik in de bus zat, begon mn Boliviaanse buurman me te vertellen dat deze busreis de meest gevaarlijke weg is. Leuk om te horen als ik nog 15 uur in de bus moet zitten, bijna geen oog dicht gedaan........
Veilig aangekomen en toen heb ik een pampas toer geboekt, toevallig zaten 2 nederlanders van de fietstoer ook
in mn groep. We gingen met zn allen op de boot op weg naar onze kamp, we zagen roze dolfijnen en apen en mooie
vogels. Aangekomen bij onze kamp waren er 2 krokkodillen, super eng want ze waren heel dichtbij onze slaapkamers!
Volgende dag gingen we op zoek in de graslanden naar anacondas, helaas niet gevonden. Savonds krokkodillen zoeken op de rivier.Pyranas gevist, ik deed een poging,veel te moeilijk natuurlijk. Gezwommen in de vieze rivier om dichtbij de dolfijnen te zijn. De toer was helemaal geweldig!
Vanuit daar had ik besloten mezelf te verwennen en terug te vliegen naar LaPaz, 40 min ipv 20 uur. Je kan je dus wel voorstellen dat de wegen niet echt goed te berijden zijn.
Na een paar dagen vertrokken naar Sucre. Een mooie witte en schone stad. Veel leuker dan La Paz. Hier voelde ik de hoogteziekte weer terug komen.......Ben voor ik onwel werd naar een dino park geweest, hier hebben ze footprints gevonden van dino´s, echt cool om te zien.
Toen door naar de hoogste stad ter wereld, Potosi! Deze stad staat bekend om zn mineralen, zilver etc. Hier kun je de mijnen bezoeken, ook weer een rare toer op zich. Wanneer heb je de kans om een mijn in te gaan? Nooit, dus ik toer geboekt. We gingen met de ex mijner Daniel naar de mijn, op weg stopten we
bij winkeltjes om kadotjes voor de mijners te kopen als respect omdat ze het zo zwaar hebben.
Dyamiet, coca blaadjes waar ze op kunnen kauwen, sigaretten, sterke alcohol want ze drinken heel erg veel! Nou ik had genoeg gewinkeld, toen gingen we met onze charmante kleren de mijn in. Het was erg raar in het begin en warm!!En eng,want ademen gaat beetje moeilijk onder grond met rare luchtjes en je zit heel hoog.We stopten paar x om bij de mijners te chillen en met ze te praten en kados te geven. Om 10 uur sochtends dronk de hele groep mee met de mijners, ik skipte. Daniel bood me steeds aan de mijners, ik was natuurlijk weer het enige meisje in de groep. Ik riep maar snel dat ik lesbisch was, dat hielp natuurlijk niet,want dat vonden ze maar al te mooi hahaaha.Het was erg indrukwekkend om mee gemaakt te hebben,deze mijners werken er al hun hele leven, en hebben het echt zwaar, maar ander werk zit er niet in voor ze. Na afloop biertje gedronken met de mijners, buiten de mijn toen ik weer normaal kon ademen :)
Ik ben samen met een meisje van het hostel na afloop nog naar een mooie lagune geweest en hot spring in de bergen, lekker gezwommen in heet water, grote verschil met wat ik daarvoor had ik gedaan.
Volgende dag besloot ik naar Uyuni te gaan, waar ik iedereen heen gaat voor de zoutvlaktes. De 3 daagse Salar de Uyuni was echt zo mooi en bijzonder. Eerste dag rij je naar de zoutvlaktes, sprookjesachtig. Het was gelukkig ook nog warm. Het lijkt hier net een zee van sneeuw, kon het niet anders beschrijven. Savonds sliepen we in een hotel gemaakt van zout, echt grappig, maar wel erg koud in de nacht.
De volgende dag om 5 uur al op om vooral veel in de auto te zitten, onderweg stoppen bij mooie lagunes en mooie vulkanen en gebergtes. Te rare natuur met zn verschillende kleuren en vormen, heel erg mooi! De derde dag was ijskoud en gingen we sochtends vroeg kijken naar geisers en toen zwemmen in de hot spring. In de kou in mn bikini rennen naar
de hotspring, maar eenmaal erin, heet!!!! Naar Salvador Dali woestijn, en nog wat lagunes en flamingos bekeken en toen weer terug naar Uyuni. Alleen was de weg geblokt door demonstranten.15 min. voor we in Uyuni zouden aan komen. Ik dacht shit als ze ons maar niets aan doen. Er waren mannen met bivakmutsen en ze konden met stenen gooien als je zou doorrijden. Dus hebben gewacht in spanning. Uiteindelijk mochten de toeristen door. Alleen 1 meter
verderop werden we weer gestopt, anderen waren het er niet mee eens. Pfffff,eindelijk mochten we door,veilig en wel!
Toen de trein gepakt, mn eerste trein reis, weer wat anders dan krakkemikkige busreizen, ik viel meteen in slaap en werd wakker toen we bij het grens plaatsje van Argentinie aan kwamen.

Toen we Bolivia verlieten kreeg ik een exit stamp, met een verkeerde datum, lekker professioneel van ze.
Argentinie deed moeilijk met de verkeerde datum, met zn allen terug voor een nieuwe stempel anders
mochten we het land niet in. Kon het niet laten om de Boliviaanse dommerik, stupido te noemen toen ik weg liep.
Toen bedacht ik me dat ie me misschien achterna zou komen. Gelukkig hij zei er niets van.
Eenmaal in Argentinie een bus naar Salta. In de 8 uur durende busreis, werden wel 4 films gedraaid en er
was zelfs een wc aanwezig, veel luxer dan ik gewend was na een lange tijd. Ik verkeer in een cultuurshock sinds ik hier ben, positief natuurlijk. Het eten is hier superlekker,eindelijk weer fruit en groentes. Schone kamers, schone wc´s , de mensen hier zien er allemaal verzorgd uit, hebben al hun tanden nog. En het is ubermodern. Eindelijk weer comfort!
Aangekomen in Salta, dit is een mooi plaatsje, met leuke winkeltjes en pleintjes. Met een Nederlands meisje heb ik paardgereden, onze cowboy kwam ons ophalen, maar hij corrigeerde me meteen toen ik hem cowboy noemde, dat zijn homos vertelde hij me. Ze worden hier gauchos genoemd, oke prima! Toen we begonnen, werd het erg koud, 2 uur lang kou geleden op de paard in de mooie omgeving. Daarna bbq,ze vonden het maar raar dat ik vega was, dat snappen ze hier niet in het land van vlees. Eindelijk kreeg ik lekkere groentes en wijn, goede wijn natuurlijk.
Na Salta zijn we vertrokken naar Cafayate, dit staat bekend om zn witte wijn. In alle hostels doen ze aan bbq, erg gezellig. Iedereen neemt zn vlees en groentes mee, en man van het hostel deed alles op de bbq, voor mij speciaal
op een groente afdeling :) Hier heb ik nieuwe mensen ontmoet en dag erna hebben we mountainbikes gehuurd
en zijn we gaan fietsen en toen gelopen naar een mooie waterval, de omgeving hier is zooooo mooi niet normaal.
Op de terugweg besloten we naar een bodega te gaan om wijn te proeven, wijn wijn wijn :)
Gister hebben we een kleine trek gedaan in de omgeving met onze fles wijn en daarvoor nog even gefietst naar wat bodegas.
Tja ik ben in het land van de lekkere wijntjes,ga er nog even van genieten. Salut! Nog even Argentinie voordat ik naar Brazil ga, de tijd gaat zo snel hier,beetje jammer...... Hoop dat alles goed gaat in NLD.

Ciaooooo

Dikke kus

• 27 April 2010 - 15:50

Mysterie Guest:

Caglion!
    Je doet eng hoor met je gevaarlijke verhalen,fietstocht?mannen in bivakmutsen? Enge busreis? Je dorst wel hè. Kindes!
    Neem wel een Evita Peron magneetje mee hè dat weet je. Dan mail ik je nog meer greppike dingen. Het is joke hoor. Weet ik ook wel!
    Dat verhaal was ziek hè?
    Ik ben nu onderweg n Gardewaik, Yer & Jay komen me zo ophalen :) zal ze een kus van je geven. Jay kan al lopen hè!
    Wij mailen wel privé want ik ben nie doooorrrrr.
    Pas goed op je hoofd en wees voorzichtig en word geen zargosj en drink een wijntje voor mij.
    Liefs X ham and eggs

• 27 April 2010 - 15:56

Christa :

cowboys zijn homo's hahaha!

• 27 April 2010 - 18:48

Janine:

Hola chica!
    Die caro, lekker gevaarlijk doen op de fiets haha!
    Jij maakt wat mee zeg, ben jaloers hoor!
    Zo te lezen ben je nog steeds vol op aan het genieten van het mooie Sud-America!
    Geniet ervan en als je Fabio tegen komt in Brasil doe em de groeten ;)

Besos
    xxxx
    Janine

• 27 April 2010 - 19:02

Larry:

I love your stories!!! Hang aan je lippen met je stoere adventures hahaha! Kan niet wachten tot de foto's :D
    Heel veel plezier nog daar Caro-San!!

Georgie

• 27 April 2010 - 23:01

San:

hola flaca! que bien que estas disfrutando tanto. Me encanta tus historias y aventuras.
    geniet er lekker van! k leef helemaal met je mee (ben ik ook weer n beetje aan t reizen). knuffel slash 3

• 28 April 2010 - 10:00

Jeannette:

Hey Topper,

Geweldig wat je allemaal meemaakt hoor! Het is maar goed dat je schrijft dat je die fietstocht al hebt gedaan, want dat mocht je echt niet doen anders hoor hahahaha.
    Je bent wel echt aan het genieten he? heel goed!!

veel plezier nog, en geniet nog even van de laatste paar weken, het gaat echt snel he?

liefs en knuf
    Jeannette

• 12 Mei 2010 - 14:10

Annette:

Ha die Carolien,
    Poeh zeg wat een avonturen beleef jij daar zeg!! Echt geweldig!!! Dat de tijd vliegt voor jou,....ach wat is dat toch herkenbaar!!! Nu je toch in de "buurt" bent kan ik jou aanraden om naar de Iguazu watervallen te gaan. Geloof me je zult daar geen spijt van krijgen. In Buenos Aires is een bezoek aan de wijk San Telmo erg leuk (op zondag).Veel straattheater, tangodansers en leuke cafe's en restaurants. Er valt nog veel meer te beleven dus geniet er lekker van!
    Pas op jezelf!!

Groeten van Annette

• 24 Mei 2010 - 19:13

Gerda:

Hoi Carolien, wat leuk om je reisavonturen te lezen, super dat je mij op de hoogte houd van al je mooie reiservaringen.
    Geniet maar van je verdere vakantiedagen en ga nog meer leuke dingen doen, je hebt het verdiend.
    groetjes, Gerda.

• 26 Mei 2010 - 09:18

Martine:

Ik dacht al..leeft ze nog wel. Maanden niet meer mee kunnen genieten van jou stoere en meeslepende verhalen.. maar, gelukkig weer een spannend verhaal.
    Veel liefs M

Verslag uit: Argentinië, Cafayate