Nog steeds in Colombia - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Carolien Eker - WaarBenJij.nu Nog steeds in Colombia - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Carolien Eker - WaarBenJij.nu

Nog steeds in Colombia

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Carolien

12 Maart 2010 | Colombia, Medellín

Hola!!

Nou het wordt weer tijd voor een update, heb de afgelopen weken zoveel leuke dingen gedaan,niet
om jullie jaloers te maken hoor!

Na het leuke Popayan zijn Stef en ik naar San Agustin gegaan, dit is een heel mooi plaatsje in een nog mooiere omgeving. Hier zijn we naar een park gegaan waar allemaal mooie beelden staan.Ben de naam kwijt,oeps! Een jeep toer gedaan om kleine dorpjes in de omgeving te bezoeken. Zo mooi!
In dit dorpje is voor de rest niet veel te beleven in de avond uren, we hadden wat colombianen ontmoet en met hun wezen hangen in het park en thuis salsa dansen. De mensen zijn hier heel gastvrij,iedereen wil meteen met je praten en je wordt snel uitgenodigd voor feestjes.

Daarna afscheid van Stef, snik snik. Ik ging door naar Cali. Deze stad staat bekend om zijn salsa en mooie vrouwen en warme temperaturen. Nou de stad vond ik niets aan. Gelukkig zat ik in een leuk hostel met leuke mensen. Bij aankomst
werd ik meteen gevraagd voor de salsa les, dus ik deed mee, superleuk! En later met uit. Nou ik durfde gewoon niet te dansen,de Colombianen dansen supergoed! En snel! Ik kom ze niet bij houden dus ik deed lekker mn eigen ding.
Er zijn hier veel klinieken,en het is blijkbaar heel goedkoop, dus alle vrouwen die je voorbij ziet lopen hebben grote borsten, ik was natuurlijk in shock. De poppen in de vitrines hebben zelfs grote borsten haha wel grappig om te zien.
In Cali heb ik ook nog wat spaanse lessen genomen, heeft niet veel geholpen,want ik ben te lui om mn huiswerk te doen.
Na Cali ging ik met 2 jongens uit het hostel naar Armenie-Sallento. Dit staat bekend om haar koffieplantages.
Heel schattig plaatsje en stuk veiliger dan Cali. Hier ben ik over mn paardrij trauma heen gekomen. Het was super! Mn paard begon meteen te rennen,ik voorop zonder mn begeleider, galopperend door het dorp, ik voelde me net een zorro.
In de mooie bergen paard gereden,zodra het kon,begon ze te rennen. Dit was nieuw voor mij,eerst heel eng,maar het gaf me een heel goed gevoel. Mn paard luisterde ook eidenlijk naar me. Alleen 1 moment niet, we liepen op een auto weg,ging ze ineens oversteken naar de overkant,zonder te kijken, en liep ze naar het terras van een restaurant. Daar stond ik
met mn paard haha en ik kon niet weg. Gelukkig kwam mn begeleider me snel helpen.
In Sallento zijn we naar een koffieboer gegaan,en die liet ons zien hoe de koffie wordt gemaakt,echt leuk,een oud opa-boertje,die allerlei soorten fruit en koffieboontjes op zn land heeft. Op het eind kregen we een echte verse koffie,hmmmmm!!! We deden ook nog een eigen wandeling in Cocora,dit is een heel mooi landschap,sprookjesachtig
bijna, hier groeien hele hoge palmbomen. Aan de top was een huisje waar we koffie kregen, hier krijg je koffie met een stuk kaas, bah!! En hier waren allemaal mooie kolibries die we van heel dichtbij konden zien vliegen.
Na Sallento ging ik met de Argentijn naar Bogota, de hoofdstad. Grote stad betekent ook meteen criminaliteit. Hier kwam ik er achter dat mn voor-het-geval-van-nood-geld aan 200 euro is gestolen. Hoe,wat,waar is nog steeds een raadsel,echt kut! Hier kun je savonds niet over straat zonder lastig gevallen te worden,beetje jammer.Wel een hele leuke stad,en heel veel te doen. Na een paar dagen had ik het wel gehad,en wilde ik weer richting de natuur. Ik ging alleen door naar San Gil.Hier heb ik paraglyding gedaan,wat echt cool was. Ik mocht als eerste,en ik wist helemaal niet wat ik moest doen,ik kreeg bijna geen instructie,voor ik het wist was ik in de lucht. Het lijkt eigenlijk net alsof je in een schommel zit maar dan in de lucht,natuurlijk had ik hier een heel mooi uitzicht.
In het hostel ontmoette ik een leuke nederlandse,engelse en een duitser. We zijn met zn 3en naar een heel leuk klein koloniaal plaatsje gegaan, Barichara,hier rond gewandeld en vanaf daar een zware wandeling naar Guane.Dit plaatsje leek uitgestorven en totaal niet met de tijd mee gegaan,hier lekker in het park gezeten en wachten op de bus terug.
San Gil was zo leuk en mn gezelschap ook,dus bleef ik iets langer. Samen met de duitser ging ik naar een grot.
Ik heb hier niet veel ervaring mee......Het was eng!!En 1 van de leukste dingen die ik heb gedaan.
Veel water in de grot,wat het soms lastig maakte,want het water/modder was soms zo hoog tot aan mn mond,dat ik bijna niet kon ademen en zo snel mogelijk door moest lopen.Het was heel diep en modderig,dat onze begeleider zelfs een glijbaan voor ons creerde,door de modder glijden naar beneden.Heel bijzonder.Ik had mn waterproof camera mee,nou die vertoond nu kuren grrrr. Met de materiele zaken gaat het hier niet goed moet ik zeggen......

De engelse en nederlandse zijn door naar de kust,ik ga ze later weer zien. Want ik wilde eerst nog naar de 2de grote stad van Colombia, Medellin.Morgen is het verkiezingsdag,en we worden al gewaarschuwd voor rellen/FARC optredens. En een alcohol verbod. Dus ik doe het rustig aan. Zometeen het uitgaansleven testen,ik zie de Argentijn waar ik de laatste weken mee optrok weer.En ik moet zeggen,sinds ik alleen reis,ben ik bijna niet alleen. En hoef ik eindelijk niet te haasten van stad naar stad,doe het lekker rustig aan.
Na Medellin ga ik eindelijk naar de Caribische kust, zin zin zin!!!

Ben nog steeds mobiel niet bereikbaar, maar heb een skype account: carolien.eker

Oke vriendjes en vriendinnetjes dit was het weer.

Dikke kus

• 13 Maart 2010 - 05:48

San Aka Slash Iets:

hee slash 1!

klinkt echt geweldig, je travels. Geniet ervan en cuidate! abrazo san

• 13 Maart 2010 - 13:55

Janine:

Hola Caro!!

Wat een fijne verhalen weer....ik wordt jaloers....ik wil ook naar Colombia!!
    Mooi land he!!En aardige mensen, super gastvrij.
    Jammer dat je een negatieve ervaring hebt opgedaan in Bogota. Hopen dat je dat niet weer overkomt. Doe t idd rustig aan i.v.m. die verkiezingen, mensen worden dan onrustig. Ik zou zeggen: tranquilo!
    En hierna ga je naar de Caribische kust, te gek!
    En vooral naar Cartagena gaan hoor, super mooie stad! En vergeet het parque Tayrona waar je uitkomt bij de meest fantastische kustlijn en de mooiste baaien die je ooit zal zien!
    Super dat je zo veel mensen tegen komt onderweg echt gaaf!
    Nou Caro, geniet nog van je verdere verblijf in Colombia!! Hou ons op de hoogte.

Besos
    xxxxxx

Janine

• 13 Maart 2010 - 14:04

De Dronken Man:

Cahlion!
    Je bent me gewoon jaloers aan het maken, ik weet heus wel hoe je bent!
    Neem je wel magneetjes voor me mee? Maar ik lees dat je je vermaakt met paagden en mensen die je ontmoet. Je maakt ook wel Larry achtige dingen mee. Ok nou ik stuur je een mailtje. Ga zo met Ro de stad in en vanavond n Alice in Wonderland, whooo hooo Johnny Depp!
    Had je gehoord dat Vanessa Paradis hem verboden heeft met Angelina Jolie in een film te spelen? Ze is bang dat ze hem afpakt, net zoals toen met Brad Pitt. hahahah. Zo, dit was even een Hollywood news flash!
    Doei veel plezier perto!
    x Zerto

• 14 Maart 2010 - 09:38

Yer:

He zussie,

ik heb weer heerlijk genoten van je verhalen.Moest ook weer veel lachen,wat je allemaal meemaakt.Ben blij dat alles naar zin is.En hoop ook dat je iets van dat geld terug kan krijgen. Maar spreek je vanavond hoop ik.Veel liefs van ons 3en xxx

• 14 Maart 2010 - 13:06

Soof:

Sounds te gek! Have fun! Mucho Disfrutas y no obligado: Tranquilo, no mas! Chillze!
    Liefs Soof

• 14 Maart 2010 - 21:41

Daphne:

Wouwiosie, wat een avonturen allemaal! Lekker glijden in de modder, daar heb ik ook wel zin in! Wat klinkt het fantastische en zo leuk dat je veel mensen ontmoet. Wat fijn ook dat je nu lekker de tijd voor alles kan nemen!
    Veel plezier nog!!!
    X Daphne

• 15 Maart 2010 - 13:47

Larry San:

Yooooo Carel, wat een übercoole blog weer!!! Heb er van genoten :D
    Ben een dagje vrij, dus ga even wat dingen regelen en dan zal ik jou eens een mailbom sturen van alle misadventures hier haha
    Ciao bitch en veel plezier nog daar!!!
    Georgieboy XX

• 19 Maart 2010 - 02:10

Margreet:

Caro!!!!

Super mooi daar, maar kom terug!!!???

I miss you...

• 25 Maart 2010 - 09:43

Leo:

Hola Chebie, zo leuk en cool wat je allemaal meemaakt en ben best jaloers hoor.. :)
    Akeem en ik willen dat je terugkomt!! Haha, we missen je hoor.
    Ik heb je foto's op FaceBook bekeken, ze zijn leuk en grappig..je hebt er veeeeelllll en er komen er nog véél meer bij zeker?
    Ja natuurlijk..! Die foto van die hond is raaaaaaaaaaaar, wat is dat voor iets engs met zn vacht?
    Daar wil ik het mijne van weten, haha.
    Hier gaat het zn gangetje, tis erg mooi weer maar helaas werk ik 5 dagen in de week :(
    Maak niet veel soeps mee, ga veel naar de film met kari (handig om een cineville pas te hebben!)en spreek veel af met andere freunde. Ik pas een paar dagen op het huis van een vriendin en ze heeft ook een kat, Zorro genaamd. Hij is zielig. Weet je waarom? Hij heeft maar 1 oog maar geen ooglapje, hij is oud, ziekig en dunnig. Als je 'm aait voel je zn botten en hij ligt veel bij de verwarming en die is best heet!
    Denne, die vriendin had me al gewaarschuwd dat ie standaard iedere dag om 6.00u keihard begint te miauwen (het klinkt meer als gejank en ziek)maar goed..afgelopen maandag begon het: ik hoorde een heel ziek geluid en ik dacht "is het nu al 6u?!" keek ik op de wekker was het 4.15u!!! Ik werd boos op Zorro en schold 'm uit voor stomme poes! En dacht nog en ik wil moeder worden? Hahahaha. Ben weer gaan slapen en om 6u begon het zieke geluid weer..ben uit bed gestapt en heb 'm gevoederd en even geaaid en toen hield ie op na een paar minuten..
    Dit was mijn Zorro-Rosie avontuur, dat zijn één van de dingen die ik meemaak. Ach best aardig.
    Maareh ik laat het voor nu even hierbij, anders loopt het nog uit de hand :)
    Heel veel plezier nog en pas goed op jezelf!
    Ik kijk uit naar je komende avonturen.
    Ciao, besos Leo, Menno, Larry, Newman, Georgie, Kramer, Jerry en lietel (little)Jerry Seinfeld ;)

• 25 Maart 2010 - 12:08

Lan:

Hey meissie,

Het is weer een tijdje geleden dat ik je reisblog heb gelezen. Zo te zien heb je het erg naar je zin. Geniet van je vakantie nog en tot gauw.

When are you coming back?
    Liefs Lan

• 28 Maart 2010 - 10:59

Ekram:

He schat,

Je doet zo veel leuke dingen! Echt gaaf! En je hebt echt veel lef dat je van die enge dingen doen. Je bent echt een stoere meid.

Liefs

• 28 Maart 2010 - 20:11

Mandy (Zilverberg):

Nu toch maar 's een reactie op al je stoere en spannende verhalen..
    Goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!
    Wel een beetje jammer dat je geld weg is :S
    Nouja goed... Heel veel plezier nog en blijf maar lekker veel te gekke dingen doen!

Liefs Mandy

Verslag uit: Colombia, Medellín